Жителите на квартал Съдийски направиха категоричен избор за детска ясла и

...
Жителите на квартал Съдийски направиха категоричен избор за детска ясла и
Коментари Харесай

Решението на Съдийски е окончателно, хората избраха детска ясла

Жителите на квартал " Съдийски " направиха безапелационен избор за детска ясла и млечна кухня на ул. " Стоян Михайловски " 13. Това е и финалното им решение след огромната среща със зам.-кмета по обществена политика Георги Титюков, кмета Иван Тотев и този на регион " Централен ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Община Пловдив извършва план по Оперативна програма " Региони в напредък " за разкриването на 7 нови обществени услуги, две от които трябваше да бъдат на ул. " Стоян Михайловски ", само че хората от квартала реагираха доста остро и желаеха там да бъде построена ясла ", описа за Plovdiv24.bg Титюков.  " Направихме една доста огромна среща на улицата, пред този парцел. Присъстваха 250-300 поданици ", върна лентата в края на предходната година той и припомни, че тогава от " Кауза Пловдив " поеха ангажимент да създадат предложение средства за планиране на ясла, когато се прави и приема бюджетът на Общината за 2019-та година.

" Изпълнихме уговорката и председателят на групата общински съветници на " Кауза Пловдив " Едуард Сарафян предложи 65 000 лв. от тазгодишния бюджет да бъдат заделени за задачата. " На бюджетното съвещание на 30 януари, обаче, кметът на регион " Централен " изиска вместо детско заведение на терена да се обособи парк, а в двора на детска градина " Радост " да се направи пристройка за две групи - една яслена, една за детска градина, както и млечна кухня. " Обсъдихме с кмета Иван Тотев, достигнахме до извода, че е най-добре да питаме хората и те сами да си кажат - кой вид избират, какво желаете да се случи в техния квартал. Затова бе и срещата във вторник вечерта ", разяснява Титюков. Резултатът от тази среща е повече от красноречив - единомислещо е отхвърлена концепцията за мини парк. 

Парите за проектирането й към този момент са заложени в бюджета.  " Следващата действителна стъпка е да се вкара бюджетно решение, което с акуратност да дефинира, че сумата от 65 000 лв. е за детска ясла на ул. " Стоян Михайловски " 13, по-късно идва оповестяване на публичната поръчка за избор на реализатор, който да проектира обекта ", изясни за пловдивчани Георги Титюков. Всичко за проблема, за решението и какво следва - вижте в изявлението на Plovdiv24.bg със зам.-кмета Георги Титюков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР